Gazet Van Antwerpen
Een stukje Bali of Ibiza rond je hals

Met Studio D'Anvers brengt Lauren D'Anvers (21) een collectie van zonnige en bijzondere juwelen op de markt. Elk juweeltje is uniek en wordt opgebouwd uit stukjes die deze creatieve twintiger vindt op haar ontdekkingstochten in het buitenland.


Juweelontwerpen zit bij Lauren in het bloed. Haar grootvader was een diamantair en ook haar moeder en nonkel maken prachtige juwelen in hun Antwerpse Atelier Salence. Nadat Lauren haar bachelordiploma grafisch design had behaald, volgde ze een opleiding tot goudsmid. Eén van de komende dagen studeert ze af, maar op dat grote moment hoefde ze niet te wachten om al een eerste reeks fans achter haar ontwerpen te scharen. Vaak zijn dat - net als Lauren zelf - jonge meisjes die de zonnige juwelen op Instagram ontdekten en daarna naar Atelier D'Anvers afzakten, een fijne modeboetiek die wordt uitgebaat door Laurens moeder op het Antwerpse Zuid.


Uniek en betaalbaar


Lauren reist graag en geniet ervan om uren in kleine winkeltjes te snuisteren. Een jaar geleden ontdekte ze op die manier een toffe shop in Ibiza waar een rijk aanbod aan juweelonderdelen haar deed ronddwalen als een kind in een snoepwinkel. "Met de onderdeeltjes maakte ik zelf mijn eerste ketting", blikt ze terug. "Ik kreeg daar ontzettend veel complimenten over van vrienden en familie. Ze vroegen me om iets gelijkaardig voor hen te maken."

Zo ging de bal aan het rollen en al snel had Lauren een eerste kleine collectie samengesteld die ze trots op haar Instagrampagina Studio D'Anvers publiceerde. "Dankzij een weggeefactie wist ik een mooi aantal extra volgers te verkrijgen. Sommigen vonden al snel de weg naar de boetiek van mijn moeder."

Elk juweeltje van Studio D'Anvers is uniek. Lauren krijgt vaak de vraag om één van haar creaties te dupliceren, maar dat doet ze niet. Net omdat ze die exclusiviteit wil bewaren.


"Omdat ik een jong publiek wil aanspreken, houd ik de halskettingen betaalbaar."


We zien speelse halskettingen en oorbellen die bestaan uit natuurstenen, schelpjes en andere fantasietjes. Sommige onderdelen haalt Lauren ook uit juwelen die ze vindt op rommelmarkten, waardoor haar ontwerpen een bijzondere mix vormen van oud en nieuw. "Het leuke is niet die verscheidenheid. Omdat ik een jong publiek wil aanspreken, houd ik de halskettingen betaalbaar. Ik vraag voor elk exemplaar 69 euro. Exclusief hoeft niet altijd duur te zijn." De halskettingen maken de hoofdmoot uit van haar collectie, maar Lauren verkoopt ook oorbellen. Apart en dus niet per paar, wat zorgt voor een prettige afwisseling in de oren.


Eerste ringen in goud


Helemaal nieuw in het Studio D'Anvers-verhaal is een collectie van fijne, gouden ringetjes. Net zoals de fantasiejuwelen worden die vervaardigd in het thuisatelier van Lauren. "Sommige vinden het vreemd dat ik zowel fantasiejuwelen als goudwerk aanbied, maar ik vind die afwisseling net heel leuk", zegt ze. Nog leuker zou zijn dat Lauren haar atelier zou kunnen uitbouwen in de boetiek van haar moeder, waar er achter de sierlijke, marmeren toog nog genoeg ruimte is om een creatieve hub te creëren. "Het zou fijn zijn als klanten me hier ook daadwerkelijk aan het werk kunnen zien", zegt ze. In Antwerpen vind je de juwelen van Studio D'Anvers ook nog bij de lunchbar Aloha. Lauren zoekt haar aanbod nog te verkopen bij andere toffe winkeltjes buiten de Koekenstad.


Atelier D'Anvers, Volkstraat 54, 2000 Antwerpen.

www.instagram.com/studiodanvers

www.laurendanvers.com